ADAMIS ANNA VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT” Gúta Város és a Gútai Városi Művelődési Központ közös logópályázata
post icon

A pályázat célja: a névfelvételhez illeszkedő logó és arculati elemek elkészítése. A logó a művelődési ház külső és belső arculatában, kampányaiban, online és nyomtatott felületein, rendezvényein, ajándéktárgyain, promóciós ruházatán és minden tevékenységében meg fog jelenni.

A pályázatkiíró bemutatása:

A Gútai Városi Művelődési Központ (VMK) tevékenysége a több mint 10 ezer lakosú Gúta és környéke közművelődésében, kulturális programokkal történő ellátásában - kiemelkedő fontosságú. Intézményünk önálló jogalanyisággal rendelkező járulékos intézmény, amelynek alapítója és az éves anyagi hozzájárulás biztosításával fő fenntartója Gúta Város Önkormányzata. Az 1974-ben átadott, jövőre 50 éves épület a város közepén a városi hivatallal szemben helyezkedik el. Az intézmény művelődési központ jellegéből adódóan a közművelődési feladatellátáson kívül sokszínű tevékenységet folytat, következetesen közvetítve a különböző korok magyar – szlovák, illetve egyetemes értékeit. A társadalom-, a természettudományi, a művészeti ismeretterjesztésen kívül egyre több komplex módon feldolgozott tematikus programot valósít meg. Szolgáltatásain keresztül széles teret biztosít a civil kezdeményezéseknek, segíti a civil közösségek munkáját. Gúta a különböző művészeti ágak területén elismert alkotó- és előadó-közösségekkel, illetve kiemelt művészeti együttesekkel rendelkezik. Közülük többen szorosan intézményünkhöz kötődően működnek. A több művészeti ágat átfogó fesztiválok szervezésében a VMK több esetben társrendezőként is oroszlánrészt vállal. A saját és a várossal közös rendezvényei különösen az augusztusi hónapban - mind a bel-, mind pedig a nemzetközi turizmus szempontjából jelentős kulturális események. Nagy hagyományai vannak itt a nyaranta sorra kerülő vásári fesztiváloknak, illetve az ahhoz kapcsolódó Gútai Koncerthétvégéknek. A hagyományos Gútai Kulturális Ősz rendezvényei az őszi hónapokban több ezer látogatót vonzanak. Az intézmény tartalmi munkájában kiemelt hangsúlyt kap a kulturális hagyományok ápolása és továbbvitele, a közösségi lét feltételeinek biztosítása, valamint a civil kezdeményezések felkarolása. A művelődési központ külső megrendelésre helyet biztosít előadások, találkozók, konferenciák, alkalmi rendezvények megszervezéséhez és biztosítja az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat is. A Gútai Városi Művelődési Központ 2023 második felében egy ünnepi rendezvény keretében Gúta város híres szülöttének, a magyar zenei élet meghatározó alakjának, többszörösen kitüntetett költőnek, dalszövegírónak Adamis Annának (https://hu.wikipedia.org/wiki/Adamis_Anna) a nevét veszi fel.

Pályázók köre: bármely belföldi vagy külföldi grafikus cég vagy számlaképes grafikus szakember. Egy pályázó több pályaművel is benevezhet.

A feladat ismertetése: Az Adamis Anna Városi Művelődési Központ logójának illetve a felsorolt arculati elemeinek elkészítése egységes formanyelven:
• logó szöveg nélkül
• Magyar és szlovák nyelvű logó+szöveg (az intézmény neve magyarul: Adamis Anna Városi Művelődési Központ, szlovákul: Mestské kultúrne stredisko Anny Adamis)
• Magyar, szlovák és angol nyelvű logó+szöveg (angolul: City Cultural Centre of Adamis Anna )

A beküldött pályamunkák tartalma:

1. Az alábbi elemek arculati terve:
• logó, kombinált logó, logotípia – álló/fekvő verzió, különféle színváltozatok, fekete-fehér változat
• arculati elemek: névjegy, levélpapír, boríték, meghívó,
• épület cégtábla, honlap fejléc, hírlevél sablon, e-mail sablon, prezentációs sablon
2. Tipográfia és színhasználat definiálása
3. Rövid leírás, amely bemutatja a koncepció hátterét
4. Kitöltött adatlap és adatkezelési hozzájárulás-nyilatkozat (mellékletben)
Az arculat várható további megjelenítési formáiból egy-egy megtervezése előny lehet a pályázat bírálata során, de nem követelmény a Pályázat benyújtásakor:
• szórólap, nyomtatott promóciós anyagok (plakátok, ajándékkártya, üdvözlőkártya)
• rendezvény/fesztiválmegjelenés kellékei (stand, fülke, ruházat, zászló, sátor, stb.)
• webes promóciós anyagok (banner, Facebook borító és profilkép),
• egyéb (az intézmény tereiben megjelenő tájékoztató táblák, stb.)
Technikai elvárások:
• a logó és egyéb vizuális terveket vektorgrafikus formátumban kérjük elkészíteni
• a tervezett arculati elemeknek jól alkalmazhatóknak kell lenniük kis és nagy méretekben is
• a tervezett logónak rendelkeznie kell egytónusú (fekete-fehér) és inverz változattal is
• a tervezett logó egyes változatainak alkalmazhatónak kell lennie sötét és világos háttéren is megfelelő kontrasztaránnyal
Értékelési szempontok:
• a felhívásban szereplő követelmények teljesítése
• az ötlet egyedisége, eredetisége, frissessége
• névadóhoz, városhoz, küldetéshez kapcsolódás
• időtálló, letisztult, könnyen értelmezhető forma
• a logó ne legyen összetéveszthető más projekt, vállalat logójával
• adaptív logó: flexibilis alkalmazhatóság különböző megjelenési formákhoz
Díjazás:
A sikeres pályázó díjnyertes pályázata 500,- EUR -s díjazásban részesül.
Pályázati információk:
A PÁLYÁZAT BEÉRKEZÉSI HATÁRIDEJE: 2023. június 16.
A pályázatokat e-mailben lehet benyújtani „LOGÓPÁLYÁZAT” megjelöléssel a
vmkguta@gmail.com e-mail címre.
A pályázat eredményhirdetésének időpontja: 2023. június 30.
A kiíró a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes logót és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja. Amennyiben a kiíró részéről felmerül a díjazott pályamű módosításának igénye, a pályázó vállalja a módosítások elvégzését még a kitűzött pályadíj keretein belül. A pályázat kiírója a hozzá benyújtott pályaműveket nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal. A kiíró a pályázatot eredményhirdetés nélkül is lezárhatja.
A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
Érvényes pályázatnak a fent jelzett határidőig az alábbi formátumban és módon beérkező teljes pályaművek tekinthetők: A logónak vektorosnak kell lennie. A pályaművek érkezhetnek AI, PDF, valamint jpg formátumban is (amennyiben vektoros grafikából lett jpg-be kimentve). A nyertes pályázó a logót vektorosan, AI, PDF, png és jpg formátumban rendelkezésre bocsátja a pályázat kiírója számára. Továbbá a kiíráshoz csatolt, letölthető adatlap és nyilatkozat kitöltés és aláírása elengedhetetlen féltétele az érvényes pályázatnak.

Igény esetén hívhatja, írhat a pályázatkiíró megbízottjának:
Mgr. Mayer János – VMK Gúta
vmkguta@gmail.com
+421/35/7775 831
ADAMIS ANNA VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT” Gúta Város és a Gútai Városi Művelődési Központ közös logópályázata
ADAMIS ANNA VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT” Gúta Város és a Gútai Városi Művelődési Központ közös logópályázata
ADAMIS ANNA VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT” Gúta Város és a Gútai Városi Művelődési Központ közös logópályázata
ADAMIS ANNA VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT” Gúta Város és a Gútai Városi Művelődési Központ közös logópályázata

2023. április 18., kedd 11:22

Eseménynaptár

calendar arrow left 2023 Sze calendar arrow right
H K Sz Cs P Sz V
28
29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 01